به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، بهاره قاسمی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قوچان و عضو کاروان اعزامی کتابخانه های عمومی خراسان رضوی به مناطق سیل زده استان گلستان از خاطرات ده روزه خود در زمان حضور در مناطق سیل زده گفت: با حضور در این کاروان و اجرای برنامه در جمع کودکان سیل زده و برنامه هایی مانند قصه گویی طعم دلچسب کار فرهنگی را حس کردم.

قاسمی درباره انگیزه اش از حضور در کاروان اعزامی خراسان رضوی به مناطق سیل زده شمال کشور گفت: فعالیت کتابداران جهادی در راستای صحبت های رهبری بود که فرمودند بایستی صدمات روحی و روانی سیل کاهش پیدا کند. نهاد کتابخانه ها ابتدا پویش بهار مهربانی را راه انداخت که اسباب بازی و کتاب برای کمک به کودکان سیل زده جمع آوری می کرد، این کمک ها باید به دست بچه ها می رسید که طی دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، اقلام توسط دو کتابخانه سیار به مناطق سیل زده ارسال شد. در مرحله بعد نیز چهار نفر از کتابداران داوطلب برای کار فرهنگی انتخاب شدند.

وی ادامه داد: از آنجا که هیچ اطلاعاتی از میزان خسارت های سیل و موقعیت محلی مکانهای آسیب دیده نداشتیم، در ابتدا در قالب یک گروه به سراغ شناسایی مناطق آسیب دیده رفتیم و پایگاه هایی را که امکان اجرای برنامه فرهنگی داشتند، شناسایی کردیم.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی قوچان یادآور شد: در روزهای بعد به گروه های چند نفره تقسیم شدیم و کتابداران اعزامی به همراه کتابداران محلی به روستاهای مختلف می رفتند. روز اول، به منطقه آق قلا رفتند چون اولین شهری بود که به خاطر سیل، آسیب های جدی دیده بود. در یک مدرسه ابتدایی، برنامه های فرهنگی همچون قصه گویی و مسابقات متنوع را اجرا کردند که باعث نشاط و شادابی کودکان شود چون برنامه کتابخوانی و قصه گویی به تنهایی نمی توانست بچه ها را سرگرم و شاد کند.

قاسمی ادامه داد: به بچه ها اقلام فرهنگی و کتاب اهدا می کردیم و جالب اینکه بچه ها از گرفتن کتاب بسیار خوشحال می شدند و اشتیاق زیادی داشتند که نشان از ظرفیت بالای منطقه برای ترویج کتابخوانی بود. ما به دبستان های دخترانه و پسرانه در آق قلا رفته و در کتابخانه عمومی گمیشان هم اجرای برنامه داشتیم. همچنین برنامه لالایی ترکی به زبان محلی اجرا کردیم که مادران مشارکت خوبی در این برنامه داشتند.

این کتابدار فعال قوچانی ادامه داد: روز سوم را در منطقه ای در بندر ترکمن بودیم که بچه ها از سه روستایی که بیشترین آسیب را دیده بودند، به این مدرسه می آمدند و به صورت موقت در آن آموزش می دیدند. کانکس کتابخانه سیار را مستقر و برنامه های متفاوتی اجرا کردیم. تنها روزی بود که به خاطر آب و هوای خوب، در فضای باز با بچه ها بازی های گروهی انجام دادیم.

وی خاطر نشان کرد: گروهی از کتابداران نیز به منطقه عشایر نشین مراوه تپه رفتند تا با توجه به مسافت طولانی سه ساعته، کودکان این مناطق هم فراموش نشوند.

قاسمی درباره تاثیر اقداماتی که برای پاسخ به نیازهای فرهنگی مردم سیل زده انجام دادند، گفت: در آغاز فکر می کردیم که شاید از کار ما استقبال نشود چون نیازهای ضروری اولیه مردم، اقلام رفاهی و بهداشتی بود. روز بازدید از منطقه احساس کردیم که شاید بازخورد خوبی از این کار نگیریم و نگران بودیم که چطور مردم را برای حضور در برنامه های فرهنگی دعوت کنیم. اما همان روز اول، وقتی بچه ها کتابخانه سیار را در حیاط مدرسه دیدند، بسیار خوشحال شدند. وجود این کتابخانه ها بسیار تاثیرگذار بود و کتابداران هم با اجرای برنامه های شاد، دل بچه ها را گرم کردند.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کتابخانه ,برنامه ,مناطق ,عمومی ,فرهنگی ,کردیم ,اجرای برنامه ,کتابخانه سیار ,اداره کتابخانه ,رئیس اداره ,آسیب دیده ,رئیس اداره کتابخانه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیک خبری ملارد هتل پانوراما Julianne تجهیزات اعلام حریق مطالعات تربیت دینی pertak4 سایت افشین آذری Mark